Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci Stefci z Bieszczad.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Składniki
Wykonanie: Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło.