Placuszki pomidorowe

Placuszki pomidorowe
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ilia
Lekkie danie pachnące słońcem i latem..... :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, posól i odłóż. Pokrój cebulę i bazylię, w prasce wyciśnij czosnek. Pomidorki lekko ugnieć, odlej z nich nadmiar soku, dodaj do nich cebulę, bazylię, czosnek i kapary. Wymieszaj z mąką, jajkiem, 2 łyżkami oliwy i przecierem. Tak zrobione ciasto dopraw pieprzem i jeśli jeszcze trzeba solą.

  2. Smaż na oliwie z oliwek uważając aby nie przypalić placuszków. Podawaj z sosem czosnkowym, ziołowym lub po prostu ze śmietaną. Świetnie komponują się również z mięsem drobiowym :) Smacznego! Marzec 2010r.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 22 marca 2010
Pięknie wyglądają... od razu przypomina się lato i słoneczna Italia :)))
wiola1100 22 marca 2010
ładne zjęcie aż chce się je zjeść
miciunia 23 marca 2010
Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki