Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała przekąska na kolację.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Oczyszczoną dynię pokroić w kostkę, następnie zalać odrobiną wody i rozgotować. Przetrzeć, dodać posiekaną natkę pietruszki, twaróg, mąkę, wbić jajka i przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę, smażyć dowolne placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.