Placuszki dyniowe z serem

Placuszki dyniowe z serem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wspaniała przekąska na kolację.

Składniki

  • Twaróg 30 dag
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Jajka 2 szt.
  • Dynia ½ kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Natka pietruszki ½ pęczka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Oczyszczoną dynię pokroić w kostkę, następnie zalać odrobiną wody i rozgotować. Przetrzeć, dodać posiekaną natkę pietruszki, twaróg, mąkę, wbić jajka i przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić masę, smażyć dowolne placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (4)

slodkisentyment 15 października 2019
Super :)
Maudie 15 października 2019
Jakie apetyczne placuszki!:)
catha 16 października 2019
Muszą być bardzo smaczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Twaróg 30 dag
  • Mąka pszenna 1 szklanka
  • Jajka 2 szt.
  • Dynia ½ kg
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Natka pietruszki ½ pęczka
Składniki