Placuszki bananowo-jaglane

Placuszki bananowo-jaglane
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
W sam raz na szybką przekąskę. Są bardzo smaczne i sycące. Polecam.

Składniki

  • 2 szkl. mąki jaglanej
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego do ciasta + kilka łyżek do smażenia
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Banany obrać i zblendować. Dodać do mąki. Dodać również jajka i olej. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (10)

Docherro 08 listopada
Oj pychotki ,mniam...:)
Do-syta 09 listopada
Smaczne i zdrowe:)
Jaki fajny pomysl z maka jaglana. Bardzo smacznie wygladaja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 szkl. mąki jaglanej
  • 2 banany
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego do ciasta + kilka łyżek do smażenia
  • cukier puder do posypania
Składniki