Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
wyraziste w smaku ,gorąco polecam

Składniki

  • ziemniaki, 1 kg.
  • kiszona kapusta, pół kilo
  • cebula, 1 duża
  • jajka, 2 sztuki
  • sól,pieprz, do smaku
  • mąka, 2 - 3 łyżki
  • śmietana 18-stka, mały kubek
  • przyprawa tzatziki, 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce ,kapustę drobno pokroić i odcisnąć sok,,cebulę drobno pokroić w kostkę,wszystko to razem wymieszać dodać jajka ,mąkę,doprawić solą i pieprzem i smażyc na srednim ogniu.Podawać z sosem śmietanowym.Życzę smacznego.

  2. sos:śmietanę wymieszać z przyprawą tzatziki

Komentarze do przepisu (9)

patusia5 02 marca 2010
Robię identyczne, tylko z podgotowaną kapustką i zazwyczaj podaję z sosem grzybowym. Rewelacja!!
annawk 02 marca 2010
świetne połączenie ... w mój deseń :)
Kurka_domowa 02 marca 2010
Na pewno wypróbuję, bo zapowiada się smakowicie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki, 1 kg.
  • kiszona kapusta, pół kilo
  • cebula, 1 duża
  • jajka, 2 sztuki
  • sól,pieprz, do smaku
  • mąka, 2 - 3 łyżki
  • śmietana 18-stka, mały kubek
  • przyprawa tzatziki, 2 łyżeczki
Składniki