Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tarte na grubej tarce, a nie tradycyjnie
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 60
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 54
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13097
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 60
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki...
Odsłon: 54
Składniki
Ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i paprykę dokładnie myjemy, osuszamy i również ścieramy na grubej tarce. Odcedzamy wodę od startych ziemniaków, pieczarek i papryki. Następnie wszystkie starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy mąkę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie łyżką mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie łyżką przekładamy przygotowany farsz na placki i smażymy.