Placki z selera i marchewki

Przepis dnia 2017-03-10
Placki z selera i marchewki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Odchudzanie wcale nie musi być drogie. Dowodem na to jest właśnie przepis na te placuszki. Szybkie w wykonaniu, rewelacyjne w smaku. Polecam!

Składniki

Przygotowanie

  1. seler obierz ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Marchew także obierz i zetrzyj na tarce.

  2. Płatki zalej wrzątkiem. Odstaw, niech napęcznieją.

  3. Marchew połącz z marchewką. Dodaj jajka, olej, słonecznik i płatki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Papier do pieczenia potnij na małe kawałki. Rozgrzej patelnię. Wyłóż papier. Wykładaj na niego po ok. 2 łyżki masy. Gdy jajka się zetną przełóż na drugą stronę. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sosem polej usmażone placuszki.

Komentarze do przepisu (5)

Jagodzianka17 07 marca 2017
Genialnie wyglądają i pewnie tak smakują. Szkoda, że nie mogę selera bo już bym robiła
Pobitegarybarbary 08 marca 2017
Zawsze można zrobić z samej marchewki
kasia-p 10 marca 2017
Uwielbiam seler. Na pewno wypróbuję przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki