Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tyrzeba korzystać z darów jesieni następna dynia dopiero za rok
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Zetrzeć dynie jak na placki ziemniaczane dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek.Dodać jajko i stopniowo dosypywać mąkę(masa nie powinna być zbyt rzadka),przyprawić dosć sporo,wymieszać i odstawić masę na parę minut do odpoczęcia.Placki smarzyć na oleju na średnim ogniu na brązowy kolor.
Dodatki jak kto lubi ja jem z kwaśną śmietaną a w wersji obiadowej z gulaszem mięsno-warzywnym