Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu, smaczne i tanie- czego chcieć więcej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 821
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 584
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 821
Składniki
Cukinię zetrzyj na grubych oczkach. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddziel od białek. Mleko zmiksuj z żółtkami. Dodawaj powoli mąkę z proszkiem- cały czas miksuj. Dodaj pokruszoną fetę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dołóż cukinię. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Dodaj ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszaj łyżką. Na gorący tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż z obydwu stron na złoty kolor.