Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste w przygotowaniu. Specjalnie dla dziewczyn z H-SM...możecie użyć sosu z Vifon 'u ;)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 88
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 86
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 88
Składniki
Cukinię ,pieczarki i cebulę obieramy i razem z serem ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajka ,zioła prowansalskie ,posiekany lubczyk i mąkę gryczaną. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na złoto z obu stron. Sos: Szklankę sosu słodkiego chilli mieszamy z posiekanym pęczkiem koperku ,syropem klonowym i posiekaną dymką. Placki podajemy z sosem słodko pikantnym.