Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na smaczne placuszki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać żółtka, mąkę, posolić do smaku. Drożdże utrzeć z cukrem, wymieszać z mlekiem i dodać do masy ziemniaczanej. Dokładnie wymieszać i odstawić do podrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną wymieszaną cukrem lub domową konfiturą.