Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki placek łatwo zrobić, łatwo też transportować... na biesiadny stół do sąsiada.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2212
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2212
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę. Cebulki i buraczki drobno pokroić. Jajka wymieszać z cebulką i buraczkami, natką. Do kefiru dodać sodę. Do mąki dodać proszek do pieczenia, pieprz i sól. Dwa jajka utrzeć ze śmietaną oraz kefirem. Stopniowo dodawać mąkę. Mieszać. Formę wysmarować masłem. Na dno wyłożyć 2-3 łyżki ciasta. Resztę ciasta połączyć z warzywami, jajkiem i przełożyć do formy. Wyrównać i wierzch posmarować majonezem. Posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Placek podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy - wszystkie składniki wymieszać razem.