Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gofry o smaku pizzy z dodatkiem pieczonego kurczaka.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 776
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 776
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 67
Składniki
Gofrownicę rozgrzewamy na maksymalną moc. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy cukier, sól, stopione masło, żółtko oraz 1/3 ilości mleka. Składniki mieszamy na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Ciasto odstawiamy na 10 minut.
Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.Mieszamy delikatnie z ciastem.Dodajemy przyprawę do pizzy.Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy ok. 7 minut.( W połowie czasu pieczenia gofrownicę lekko uchylamy na 3 sekundy )
Przed każdym kolejnym gofrem gofrownicę ponownie rozgrzewamy do maksymalnej temperatury.Pierś z kurczaka tniemy w paseczki.Posypujemy przyprawą gyros.Pieczarki kroimy w półtalarki.
Cebulkę drobno siekamy.Rozgrzewamy olej.Smażymy cebulkę.Dodajemy mięso i pieczarki.Wszystko razem smażymy do miękkości.Doprawiamy solą i pieprzem.
Na upieczonym gofrze układamy mięso z pieczarkami i cebulką.Posypujemy kukurydzą i startym drobno żółtym serem.
Przykrywamy drugim gofrem. Zapiekamy razem jeszcze kilka minut ( aż ser się roztopi ). Podajmy z sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego!