Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite smakołyki na śniadanie, obiad i kolację! I na Karnawałową imprezkę !
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Ciasto: Drożdże rozrabiamy z cukrem, ciepłą wodą i 8 łyżkami mąki. Przykrywamy ścierką i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy pozostałą mąkę, olej i sól i zagniatamy ciasto. Formujemy kulki i każdą spłaszczamy tak aby miały średnicę 10 centymetrów. Pizzerki układamy na formie wyścielonej pergaminem i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy przecierem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy na każdej pizzerce, szynkę, pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę, plasterki pomidora i ścieramy żółty ser. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.