Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te malutkie pizze bez dodatku drożdży są szybkie w wykonaniu, pyszne i bardzo ładnie się prezentują. Świetnie smakują na ciepło i na zimno.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 592
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 592
Składniki
Wymieszać w misce mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i oregano, a następnie dodać mleko oraz olej i dokładnie wymieszać, do uzyskania jednolitego ciasta.
Formować z ciasta nieduże kulki, a następnie spłaszczyć je w dłoniach tworząc placuszki. Ułożyć pizzerinki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy placuszek posmarować keczupem i posypać oregano, a następnie ułożyć plasterek pomidora, trzy kostki sera feta i kilka piórek cebuli.
Piec pizzerinki w temperaturze 180 st. C przez 20 minut, a po upieczeniu posypać posiekaną bazylią.