Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza upieczona z ciasta ziemniaczanego, przełożona smażonymi pieczarkami z cebulą i żółtym serem.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 330
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 170
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 330
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 170
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 55
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki, pieczarkę i ser ścieramy na dużych oczkach, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, wbijamy jajko,mieszamy.
Masę ziemniaczaną wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, do zarumienienia się placka.
W międzyczasie smażymy pokrojone w plasterki pieczarki, drobno pokrojoną cebulkę, podczas smażenia doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Upieczony placek smarujemy sosem pomidorowym lub ketchupem.
Nakładamy warstwę usmażonych z cebulą pieczarek.
Całość przykrywamy plasterkami żółtego sera i zapiekamy 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!