Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę chyba lubi każdy, ale w zależności od dodatków każda ma swoich zwolenników lub przeciwników ;) W tej konfiguracji całkiem nieźle smakuje ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia. W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.
Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso. Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.
Podawać np. z sosem czosnkowym ;) Smacznego!