Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie cukinii i inną wersję pizzy :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Cukinię kroimy w cienkie plasterki, solimy i odstawiamy. Gdy puści sok, odsączamy na sicie. Pomidora kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy. Świeżą bazylię drobno siekamy.
Ciasto wykładamy na wysmarowanej olejem tortownicy (o śr. ok 26 cm). Smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy cukinię, tak aby plastry zachodziły na siebie. Wykładamy tuńczyka, pomidora i posypujemy świeżą bazylią. Pieczemy w 180 stopniach. Wyjmujemy, posypujemy serem i wstawiamy do piecyka, żeby rozpuścił się ser. Smacznego :)