Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza wiejska z jajkiem i kiełbasą przekąski Jajko nie jest typowym składnikiem pizzy, ale na tyle ciekawym, że postanowiłam po raz kolejny umieścić je na liście składników, tym razem nie jajko sadzone a na twardo:). Efekt prezentuję poniżej.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 342
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 236
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 6349
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 342
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 236
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 6349
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, pokrojone w plastry jajka i kiełbasę, kukurydzę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
Przed podaniem posypujemy pizzę posiekanym szczypiorkiem.