Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 133
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8418
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 133
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, drożdże kruszymy i dodajemy do ciepłej wody, dosypujemy cukier i jak zaczną pracować wlewamy w dołek w mące, delikatnie podsypujemy mąką z brzegów i zostawiamy na 5 minut w ciepłym miejscu, po czym dodajemy oliwę i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy w cieple miejsce aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto ponownie zarobione wykładamy na natłuszczoną blachę podsypaną mąką. Na ciasto wykładamy koncentrat wymieszany z ziołami, posypujemy papryką i serami, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.