Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy kocha przyprawę kebab-gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 59
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32787
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 540
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 59
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32787
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 540
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, cebulę w piórka.
Placek smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami. Układamy kolejno: starty ser mozzarella, kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę i cebulę.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.