Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który podbija zachód. Pizza z bajgli - prosto szybko i przyjemnie!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Na patelni rozgrzewamy oliwę a następnie na rozgrzaną oliwę wyciskamy czosnek. Lekko go rumienimy i wlewamy naszą pulpę z pomidorów. Wszystko smażymy w celu odparowania wody na niewielkim "ogniu" przez około 20 minut. Na koniec doprawiamy solą i miodem.
Bajgle przekrawamy na pół i wydrążamy z nich miąższ. Wydrążone bajgle smarujemy naszym sosem pomidorowym w środku dookoła. Dodajemy mozzarellę i ulubioną wędlinę - w moim wypadku salami napoli. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 240C na około 4-5 minut. Ja piekłem je na grzałce grillowej. Po wyjęciu z piekarnika możemy dołożyć świeże liście bazylii. Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować pizza bajgle krok po kroku. Smacznego!