Pizza

Pizza
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mateusz15
Najlepsze ciasto na pizzę, jakie jadłem. Szczerze polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przesiać mąkę, wymieszać ją z solą. Zrobić zagłębienie, w które wlać wodę i pokruszyć drożdże. Zagnieść ciasto. Wyrabiać je jak najdłużej.

  2. Rozgrzać piekarnik do temp: 220 stopni (termoobieg), 250-260 (bez termoobiegu). Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą formę o średnicy 30 cm. Posmarować sosem, położyć dowolne składniki. Pozostawić pizzę do wyrośnięcia, aż piekarnik osiągnie zadaną temperaturę.

  3. Wstawić pizzę do piekarnika na 20 - 25 minut. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Tosca 09 grudnia 2009
Robie takie same, tylko że drożdże najpierw jednak rozrabiam z odrobiną cukru w ciepłej wodzie. :)
kryska 12 grudnia 2009
ja tez robie takie samo ciasto tylko ze przyotowoje go dzien wczesniej i na noc w woru do lodowki na drogi dzien 4... Czytaj całość »
ja tez robie takie samo ciasto tylko ze przyotowoje go dzien wczesniej i na noc w woru do lodowki na drogi dzien 4 -5 godz. przed pieczeniem wyjmuje . ciasto nabiera chlebowego smaku .jest naprawde dobre .pozdrawiam
Mateusz15 12 grudnia 2009
Krysko można zrobić jak mówisz, ale mnie się podoba w tym cieście, że jak chcę szybką przekąskę to robię... Czytaj całość »
Krysko można zrobić jak mówisz, ale mnie się podoba w tym cieście, że jak chcę szybką przekąskę to robię je w minuty w Thermomixie i od razu wykładam na formę, a ciastu wystarczy tyle wyrastania ile czasu potrzebuje piekarnika, aby się rozgrzać. Pozdrawiam i życzę smacznego.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki