Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest z wierzchu chrupiące a środek pulchniutki i miękki
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 737
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36249
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 408
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 737
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36249
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 408
Składniki
Drożdże rozpuścić w 100 ml wody z dodatkiem cukru. Mąkę wymieszać z solą, zrobić zagłębienie, wlać drożdże. Zostawić na 15 min.
Dodać oliwę. Ugnieść ciasto, dodając resztę ciepłej wody. Piekarnik rozgrzać z kamieniem/blachą do maksymalnej temperatury u mnie 250st nagrzewać minimum 20 minut.
Ciasto rozciągać nadając okrągły kształt. NIE WAŁKOWAĆ!!!! Deskę lub łopatę do pizzy posypać semoliną lub krupczatką, położyć na niej spód, nałożyć sos i składniki jakie tam każdy lubi. Zsunąć pizzę do piekarnika i piec 15-20 minut.
Upieczoną pizzę zsuwamy na kratkę i odstawiamy na chwilkę żeby odparowała (inaczej spód będzie zaparzony i straci chrupkość).