Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam wam super pomysł na proste a efektowne wykonanie skrzydełek, które w tej wersji mogą być fajną przystawką na " męski" wieczór lub dodatkiem obiadowym ( uwielbianym przez dzieci ). Tak zrobione skrzydełka są soczyste i rozpływają się w ustach, Po prostu pycha . Doskonale się sprawdzą w każdej sytuacji np. na lunch, obiad, kolację, spotkanie z przyjaciółmi. Smakujcie !!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Składniki
Sposób przyrządzenia Każde skrzydełko nacinamy delikatnie w kilku miejscach. Przygotowujemy marynatę : musztardę,miód oraz resztę składników dokładnie mieszamy i nacieramy nią skrzydełka. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Jeśli przygotowujemy skrzydełka uprzednio ugotowane, to smażymy je po prostu na szerokiej patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Natomiast jeśli robimy z surowych skrzydełek to rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Skrzydełka układamy na blaszce i wkładamy je do nagrzanego piekarnika na 45 minut obracając co 15 minut. Po tym czasie nasza przekąska będzie gotowa ! Smacznego !! Porada Marynata z opisu doskonale sie sprawdza do dań drobiowych z grilla.