Pikantne paluszki z tofu

Pikantne paluszki z tofu
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Jako chrupiąca przekąska lub kotlety do obiadu.

Składniki

  • Tofu
  • marynata: sos chili, sos sojowy, sos rybny
  • panierka: jajo, mąka, bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sos czosnkowy: jogurt/ smietana, sól, pieprz, czosnek, zielenina

Przygotowanie

  1. Tofu pokroiłam na plastry i skropiłam ulubionymi wyrazistymi sosami, które miałam pod ręka. Musi być ostrość, słoność i umami.
    Obtoczyłam w mące, rozkłóconym jaju i bułce tartej. Usmażyłam na rumiano i osuszyłam je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Świetnie smakują z sosem czosnkowym.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

Nevermore 16 kwietnia 2020
MNIAMI, załapię się na jedzonko? ;p
Maudie 16 kwietnia 2020
Super przepis na pyszną przekąskę:)A w sumie i na danie główne:)Mniam!
konhambos 17 kwietnia 2020
Na pewno smakuja z takiej marynaty, a wygladaja bardzo apetycznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Tofu
  • marynata: sos chili, sos sojowy, sos rybny
  • panierka: jajo, mąka, bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sos czosnkowy: jogurt/ smietana, sól, pieprz, czosnek, zielenina
Składniki