Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie danie, bo zajmuje zaledwie 15 minut dla jednej osoby. Danie świetnie się zgrywa z sosem farmerskim. Słodycz ziemniaków w połączeniu z przyprawami i łagodnym sosem przynosi równowagę.
Tarka do jarzyn, nóż, patelnia, mala miska, wieksza miska,
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki mniej więcej tej samej wielkości. W tym czasie rozgrzewamy olej na patelni oraz nagrzewany piekarnik.
Wyrzucamy frytki na rozgrzany olej i smażymy około 2 minut lub kiedy będą rumiane.
W tym czasie przygotowujemy przyprawy w misce. Trzemy ser na tarce.
Zrzucamy frytki najpierw do mniejszej miseczki, a kiedy już wszystkie są usmażone, wrzucamy do miski z przyprawami i potrząsamy nią, aby frytki się otoczyły w przyprawach.
Przekładamy do żaroodpornego naczynia
Posypujemy startym serem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika tylko na tak długo, aby roztopił się ser. Podajemy z sosem farmerskim. Można zrobić do tego jajko sadzone i uczynić danie jako główne.