Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantne ciasto idealnie nadaje się na imprezy, na kolacje lub jako przekaska. W calosci lub jako pojedyncze rózyczki jest nadziane cebulka, szynka, jablkiem i pikantnie przyprawione. Smakuje zarówno na cieplo jak i na zimno.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 200
Składniki
Szynke i jablko pokroic w droba kostke, dymke drobno posiekac. Szynke z dymka krótko podsmazyc z czosnkiem, dodac kostki jablka, koncentrat pomidorowy i 1-2 lyzki wody. Doprawic przyprawami. Rozlozyc ciasto do pizzy, wysmarowac cala jego powierzchnie crème fraîche a nastepnie masa cebulowo-szynkowa. Posypac tartym serem.
Zrolowac ciasto i pokroic na kawalki o grubości 2 cm. Ulozyc pionowo kazdy kawalek w natluszczonej oliwa tortownicy zaczynajac od srodka i posypac tartym serem Wierzch mozna wysmarowac odrobina mleka. Ci, którzy wola ciasto nieco bardziej chrupiace, moga ulozyc pojedyncze kawalki w formie do muffinek. Piec w temp. 200 ° przez ok.15-20 minut.
Podawac na cieplo lub na zimno. Pojedynczo upieczone rózyczki nadaja sie doskonale na przekaski.