Pikantna zupka

Przepis dnia 2009-06-09
Pikantna zupka
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Szyyybko rozgrzewa! ;)

Składniki

  • mięso kurczaka, np. 2 bioderka
  • włoszczyzna, ile kto lubi
  • świeża kapusta, 1/4 główki
  • fasolka szparagowa, opcjonalnie
  • kostka rosołowa, drobiowa, 1 szt
  • pieprz, 3-4 suszone papryczki chilli, kilka kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe

Przygotowanie

  1. Mięso, włoszczyznę i pozostałe warzywa zagotować. Zmiejszyć ogień, dodać przyprawy i kostkę rosołową. Pogotować jeszcze, aby smaki sie uwolniły i połączyły. Można podać ze świeżą zieleniną. :)

Komentarze do przepisu (3)

Tosca 04 czerwca 2009
Aaaa! Zapomniałam o majeranku! Koniecznie do smaku!!!
Tosca 04 czerwca 2009
Nie wiem, jak to się stało, że zapomniałam o majeranku, to naprawdę ważny składnik... Dodajcie go.
adamo 29 lutego 2012
AAAAAaaaa........ moderator zjadł majranka aaaaaaaaaaaa.............
Składniki
  • mięso kurczaka, np. 2 bioderka
  • włoszczyzna, ile kto lubi
  • świeża kapusta, 1/4 główki
  • fasolka szparagowa, opcjonalnie
  • kostka rosołowa, drobiowa, 1 szt
  • pieprz, 3-4 suszone papryczki chilli, kilka kulek ziela angielskiego, 2 liście laurowe
Składniki