Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa ostra zupa dyniowa, z dodatkiem curry.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Cebulę kroimy drobno w kostkę i wrzucamy na gorącą oliwę. Kiedy cebula się rumieni, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę dynię. Dynię dorzucamy do garnka i podsmażamy.
Po ok 5-10 min wlewamy wywar (może być z kostki). Musi on zając maksymalnie pół garnka, by zupa była dość gęsta. Gotujemy zupę pod przykryciem, aż dynia mocno zmięknie.
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Na koniec dodajemy ok łyżeczkę curry (warto skosztować i dać wg uznania, ja lubię dużo). Miksujemy całość.
Podajemy z łyżeczką śmietany do zup oraz kiełkami.