Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ale nie tłuste ! piersi z kurczaka.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Umyte piersi z kurczaka należy bogato obsypać przyprawą do kurczaka Kamis i delikatnie oregano. Pozostawić na ok. 10 minut, można je wstawić na ten czas do lodówki.
Następnie posmarować również bogato, jogurtem naturalnym. Należy przygotować sobie 2 kawałki folii. Pierś z kurczaka z jogurtem ułożyć na folii, następnie zawinąć w kopertę. Po upływnie około 20-30 minut należy przystąpić do pieczenia. Ja piekę w piekarniku halogenowym, więc ustawiam temp. na 200 stopni i czas- ok.35-40 minut. Po upieczeniu piersi wyciągnąć z folii i podawać np. z ryżem jaśminowym prażonym po afrykańsku mojego przepisu i surówkami. Smacznego.