Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka w naszym domu nie ma specjalnego wzięcia ale podana w ten sposób-znajduje chętnych. Podana na zimno z dodatkiem świeżych jabłek ma zupełnie inny (lepszy) smak.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 252
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 10
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 33
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23432
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 429
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 252
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć przyprawami i skropić czerwonym półwytrawnym winem. Owinąć folią i odstawić do lodówki na 24 godziny. Skórę naciąć w "kratkę" i ułożyć na zimnej patelni. Smażyć na średnim ogniu aż się zarumieni. Odwrócić mięso i piec jakieś 15 minut. Każdy kawałek posmarować miodem z dwóch stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, sokiem jabłkowym i pomarańczowym oraz wytopionym tłuszczem .Zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dodać listki, ziele i czosnek przeciśnięty przez praskę. Piec do miękkości. Ostudzić. Pociąć w plastry. Podałam z jabłkiem pokrojonym w "zapałkę" i skropiłam sokiem z pomarańczy.Udekorowałam startą skórką z pomarańczy.