Pierś kurczaka marynowana w winie

Pierś kurczaka marynowana w winie
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Zalewa do zrobienia w kilka minut a kurczak smakuje wyśmienicie. Pasuje do różnych sałatek.

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki połaczyć w większym garnku w całość. Doprowadzić do zagotowania, wrzucić kurczaka i gotować około 5 minut. Odstawić do wystydnięcia. Marynowanego kurczaka przetrzymywać w zalewie w lodówce.

Komentarze do przepisu (6)

MEGI110278 16 maja 2012
...bardzo fajny pomysł 5 :-)
Wino wytrawne ?
jankucharzyk 20 maja 2012
Jak długo
leopard28 21 maja 2012
u mnie stoi juz tydzien i jest dobre
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki