Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój sposób na zrobienie czegoś z mięska które zostaje mi z zup:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 811
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 57
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9193
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 811
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 57
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9193
Składniki
mięsko przekręcamy przez maszynkę.
Cebulkę rumienimy na oliwie i dodajemy do skreconego mięska.
wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą. Mamy gotowy farsz.
Z mąki (ja używam takiej do pierogów Lubelli) i letniej wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cieniutki placek.
Przyrządem do pierożków lub szklanką wykrawamy w placku kółka i na każde nakładamy farsz.
Zlepiamy pierożki i gotujemy w osolonej wodzi.
SMACZNEGO.
Bardzo dobrze smakuja polane stopionym masłem i cebulka.