pierogi inaczej(po japonsku)

pierogi inaczej(po japonsku)
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: camellia
orginalne...na wszystkie okazje...pikantne z odrobina afrodyziaczku

Składniki

  • 250gr miesa mielonego(wieprzowego)
  • 4 liscie kapusty pekinskiej drobno poszatkowanej
  • 2 szczypiorki drobno pokrojone
  • 1 papryczka chili drobno skrojona
  • 1,5 cm. korzenia imbiru startego na tartce
  • 2 lyzki sosu soja
  • 2 lyzki sosu mirin lub sakie
  • 1 lyzka oleju sezamowego(azjatyckiego)
  • 1 lyzeczka cukru pudru
  • 1 lyzka maki ziemniaczanej
  • 1 lyzka delikatu do mies
  • ciasto tradycyjne na pierogi(ja make zalewam wrzadkiem,aby bylo bardziej elastyczne)
  • czerwona papryka do posypania,moze byc ostra
  • sos do pierogow skladajacy sie z mieszanki sosu sojowego,octu ryzoweo i sosu mirin(sakie)wedlug uznania

Przygotowanie

  1. ciasto tradycyjne na pierogi

  2. wszystkie skladniki farszu wymieszac dokladnie i odstawic na 1 godz.do lodowki

  3. postepujemy jak z innymi pierogami

  4. odgotowujemy bardzo delikatnie i polewamy oliwa z dodatkiem oliwy sezamkowej'''''''',obsmazamy(nie koniecznie),obsmazone sa chrupiace,mozna posypac papryka

  5. sos podajemy w miseczce,pierogi zaglebiamy w sosie tak aby nim nasakly...SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (4)

niezapominajka 22 września 2010
Ciekawa jestem jak to smakuje. Pewnie nie będe miała odwagi zrobić tego przepisu, ale gratuluję pomyslu :)
niezapominajka 22 września 2010
No to nie pozostaje mi nic jak tylko wypróbować przeis, dziekuje za zachęte, przepis dodaje do ulubionych :)
wioleta333 23 września 2010
ciekawy przepis ,napewno ciekawy smak...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250gr miesa mielonego(wieprzowego)
  • 4 liscie kapusty pekinskiej drobno poszatkowanej
  • 2 szczypiorki drobno pokrojone
  • 1 papryczka chili drobno skrojona
  • 1,5 cm. korzenia imbiru startego na tartce
  • 2 lyzki sosu soja
  • 2 lyzki sosu mirin lub sakie
  • 1 lyzka oleju sezamowego(azjatyckiego)
  • 1 lyzeczka cukru pudru
  • 1 lyzka maki ziemniaczanej
  • 1 lyzka delikatu do mies
  • ciasto tradycyjne na pierogi(ja make zalewam wrzadkiem,aby bylo bardziej elastyczne)
  • czerwona papryka do posypania,moze byc ostra
  • sos do pierogow skladajacy sie z mieszanki sosu sojowego,octu ryzoweo i sosu mirin(sakie)wedlug uznania
Składniki