Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pierniczki, które są miękkie i można już jeść zaraz po upieczeniu.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1159
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 94
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 120
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 128
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1159
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 94
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 120
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 128
Składniki
Mąkę, cukier puder, kakao, przyprawę do pieczenia oraz sodę mieszamy w naczyniu. Do suchych składników dodajemy miękkie masło, jajko, oraz miękki miód. W miarę szybko zagniatamy ciasto, aby pod wpływem ciepła rąk nie stopiło nam się masło, zagniatamy ciasto. Po schłodzeniu wałkujemy ciasto na lekko posypanej stolnicy mąką na grubość 3-4 mm. Wykrawamy dowolne kształty pierniczków i kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 5-7 minut w temperaturze 175 stopni. Upieczone i przestudzone pierniczki lukrujemy według uznania.
Przygotowanie lukru Sok z połowy cytryny z dodatkiem 20 ml wody mieszamy z 5-6 łyżkami cukru. Ilość cukru zależy ile mamy soku z cytryny.