Pieczony ser brie z karmelizowanymi migdałami

Pieczony ser brie z karmelizowanymi migdałami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: konhambos
Prosta, szybka i bardzo smaczna przekaska nie tylko na stól swiateczny lub sylwestrowy - pieczony ser brie z migdalami karmelizowanymi w miodzie.

Składniki

  • 1 okrągły ser brie lub camembert
  • ¼ szklanki miodu
  • ½ szklanki migdałów
  • świeży rozmaryn lub tymianek (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Rozgrzac piekarnik do 180! C.
    Piec ser na malej blasze do pieczenia 10-12 minut, wyjac i studzic przez ok. 5 minut.
    Podczas gdy ser stygnie, podgrzac miód i galazki rozmarynu na malej patelni i dodac posiekane migdały. Karmelizowac przez chwile.

  2. Podawac ser udekorowany migdalami z bagietka lub krakersami.

Komentarze do przepisu (6)

SprytnaChochla 30 grudnia 2019
Super!
Maudie 30 grudnia 2019
Jaka pyszna i pięknie wyglądająca przekąska!!!! :)
KORAL 30 grudnia 2019
Boskie. A zdjęcie pierwsza klasa :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 okrągły ser brie lub camembert
  • ¼ szklanki miodu
  • ½ szklanki migdałów
  • świeży rozmaryn lub tymianek (opcjonalnie)
Składniki