Pieczone warzywa

Pieczone warzywa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepis jest banalnie prosty. Przygotowanie bardzo łatwe. Zapach pieczonych warzyw roznosi się po całym domu. A smak... spróbujcie sami!

Składniki

  • 1 szkl. pokrojonej marchewki
  • 1 szkl. pokrojonej dyni
  • 1 szkl. pokrojonych ziemniaków
  • 5-6 łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, rozmaryn

Przygotowanie

  1. Warzywa polać olejem. Posypać przyprawami. Wymieszać dokładnie. Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 200 st. C przez 40-45 minut.

Komentarze do przepisu (9)

zabecka 26 października
Pyszny dodatek do dania a i samo tez da się zjeść.
fafiatko 26 października
Pyszna odmiana zamiast samych ziemniaków, będzie w robocie!
KulinarnaChwila 27 października
Pyszotka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szkl. pokrojonej marchewki
  • 1 szkl. pokrojonej dyni
  • 1 szkl. pokrojonych ziemniaków
  • 5-6 łyżek oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, rozmaryn
Składniki