Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska doprawiana sosem kebab gyros i podawana z sosem salsa mexicana
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3169
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 762
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 264
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3169
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 762
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 264
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 211
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do gotującego się ryżu dodać curry oraz sól. Kiedy ryż lekko ostygnie, wymieszać go z kukurydzą, pokrojonym w kostkę pomidorem, pokrojoną drobno cebulą oraz sosem kebab - gyros
Płatki papieru ryżowego namoczyć w ciepłej wodzie i położyć na desce. Na środek każdego z nich dać 2 - 3 łyżki farszu. Boki papieru ryżowego zawinąć do środka (na farsz), a następnie całość zwinąć w rulon.
Sajgonki piec 10 minut w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku. Podawać z sosem salsa mexicana.