Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem

Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Dla wegetarian i mięsożerców.

Składniki

Przygotowanie

  1. Farsz mięsny: na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, po kilku minutach dodać cebulę i czosnek sól i pieprz wraz z ziołami. Smażyć ok. 5-7 minut a następnie wystudzić.

  2. Farsz pieczarkowy:pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ziołami takimi jakie lubicie.

  3. Ciasto: do przesianej mąki dodać kefir, olej 4 łyżki, cukier, sodę, zagnieść aż będzie elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min.

  4. Rozwałkować ciasto jak na zwykłe pierogi. Wycinać koła szklanką i nakładać farsz jaki lubicie pieczarkowy lub mięsny. Sklejać pierogi i układać na blaszce do pieczenia na którym rozkładamy papier do pieczenia.

  5. Piec w temp. 180 stC 30 min. moje zrobiły się złociste i niewiarygodnie pachnące!!!

Komentarze do przepisu (16)

Konto usunięte 27 marca 2011
Bardzo smakowite... I dodatkowy plus za dwie wersje w jednym przepisie:: mięsną i wegetariańską.
Kurka_domowa 27 marca 2011
Uwielbiam pierogi, takich pieczonych "żywcem" w piekarniku jeszcze nie miałam okazji kosztować, ale Twoje... Czytaj całość »
Uwielbiam pierogi, takich pieczonych "żywcem" w piekarniku jeszcze nie miałam okazji kosztować, ale Twoje wyglądają naprawdę smakowicie :)
deth6 28 marca 2011
A ile wychodzi sztuk z podanego przepisu????
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki