Pieczone pieczarki z pomidorami i szynką parmeńską

Pieczone pieczarki z pomidorami i szynką parmeńską
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: MojaKuchnia
Prosty przepis na przygotowanie smacznej przekąski. Zamiast szynki parmeńskiej można użyć boczku, a zamiast pomidorków koktajlowych winogron.

Składniki

  • pieczarki
  • szynka parmeńska
  • żółty ser
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i delikatnie odłamujemy nóżki.

    Rozkładamy na blaszce do pieczenia, posypujemy solą i pieprzem.

    Ser i szynkę parmeńską kroimy w niewielkie plasterki, a pomidorki na połówki.

    Na każdą pieczarkę kładziemy ser, połówkę pomidorka koktajlowego i przykrywamy szynką parmeńską.

    Na koniec posypujemy pieprzem.

    Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.

Składniki
  • pieczarki
  • szynka parmeńska
  • żółty ser
  • pomidorki koktajlowe
  • pieprz
  • sól
Składniki