Pieczone pieczarki

Pieczone pieczarki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pieczarki faszerowane serem Camembert i czosnkiem. Do przygotowania w piekarniku lub na grillu.

Składniki

  • Pieczarki 500 g
  • Camembert 120 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Natka pietruszki 4-5 gałązek
  • Sól

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć i usunąć z nich nóżki.

  2. Nóżki pokroić w plasterki.

  3. Natkę umyć i posiekać.

  4. Czosnek obrać i drobno posiekać.

  5. Camembert pokroić na drobne kawałki.

  6. Nóżki, natkę, czosnek i Camembert ucierać z dodatkiem soli aż powstanie lepiąca się masa, którą należy nafaszerować kapelusze a następnie ułożyć je w natłuszczonej formie do zapiekania lub na tacce do grillowania.

  7. Pieczarki piec bez przykrycia w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Na grillu piec przykryte folią aluminiową przez około 20-30 minut w zależności od temperatury.

  8. Świetnie smakują podawane ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 10 sierpnia
Pieczarki w pysznym wydaniu :)
Składniki
  • Pieczarki 500 g
  • Camembert 120 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Natka pietruszki 4-5 gałązek
  • Sól
Składniki