Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na przekąskę a zarazem mega prosty przepis!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 122
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
Na początek przygotowujemy naczynie żaroodporne. Potem pałeczki kurczaka dobrze przepłukujemy. Następnie przyprawiamy je (robimy mix: pieprz, papryka, przyprawa do kurczaka, sól). Odstawiamy do lodówki na min. 30 min. Teraz zrobimy specjalną marynatę, Do miseczki wrzucamy: jogurt grecki + kapka mleka + poszatkowany liść pietruszki + czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość mieszamy. Przygotowujemy miseczkę z bułką tartą. Teraz wyjmujemy pałeczki z kurczaka z lodówki. Namaczamy je w marynacie a potem w bułce tartej. Tak robimy z każdą pałeczką, układamy je w naczyniu żaroodpornym i na każdą pałkę z kurczaka nakładamy kawałek masła. Nastawiamy piekarnik na 210 stopni, wkładamy naczynie do piekarnika i pieczemy 50 min. Po tym czasie będą gotowe:-) Link z przygotowań znajdziecie pod spodem:-) Życzę smacznego i pozdrawiam serdecznie!