Pieczone kartofelki

Pieczone kartofelki
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Pyszny dodatek do obiadu lub smaczna i zdrowa przekąska. :)

Składniki

  • Kartofelki młode (małe), zależy ile chcesz zjeść ;)
  • oliwa, zależy od ilości ziemniaków
  • tymianek, pieprz, sól, do smaku
  • ew. można dać słodkiej lub ostrej papryki w proszku

Przygotowanie

  1. Kartofelki wyszoruj do czysta, pokrój w ćwiartki, lub jeśli są grube w ósemki. (Jeśli zależy Ci na czasie, najpierw mozesz je podgotować.) Ułóż je w naczyniu do zapiekania, albo na blasze piekarnika wyściełanej folią aluminiową. Dość solidnie skrop oliwą (poobracaj), dosmacz tymiankiem i pieprzem (ew. papryką). Zapiekaj do zrumienienia. Upieczone posól do smaku. :)

Komentarze do przepisu (23)

radek9414 15 października 2009
aż ślinka cieknie... na pewno pyszne!!!
mamakacperka4 15 października 2009
Apetycznie wyglądają.
Mole3 15 października 2009
Rany, jakie pyszności! Aż się przypominają ziemniaki pieczone w ognisku jesienią. :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kartofelki młode (małe), zależy ile chcesz zjeść ;)
  • oliwa, zależy od ilości ziemniaków
  • tymianek, pieprz, sól, do smaku
  • ew. można dać słodkiej lub ostrej papryki w proszku
Składniki