Pieczone cukinie z parmezanem

Pieczone cukinie z parmezanem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
W zasadzie to , co można o tej przekąsce napisać. Mega smaczne, idealne <3 z sosem od Folwark <3

Składniki

  • 1duża cukinia
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżka mielonego pieprzu
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sos ( u nas remulada od Folwark)
  • sól (około 1 łyżeczki)

Przygotowanie


  1. Cukinie kroimy na talarki (około 1 cm), oprószmy solą. Zostawiamy na kwadrans, osuszamy papierowym ręcznikiem. Mieszamy z pieprzem, mieloną papryką i startym parmezanem.
    Układamy na papierze do pieczenia, Zapiekamy 25 min w temperaturze 200°C ;) Podajemy z remuladą duńską

Komentarze do przepisu (4)

Bellapi 22 września 2017
palce lizać :)
Futka 22 września 2017
Proste, a jakie smaczne!
Niebo dla podniebienia!
Mniam <3
Docherro 23 września 2017
Pycha...:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1duża cukinia
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżka mielonego pieprzu
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sos ( u nas remulada od Folwark)
  • sól (około 1 łyżeczki)
Składniki