pieczona papryka

pieczona papryka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: camellia
swietne jako dodatek do potraw z grilla

Składniki

  • 1 kg czerwonych papryczek (typu: bulgarskie)
  • 4 zabki czosnku
  • kawalek fety
  • swieze liscie oregano
  • sos:3 lyzki oleju z oliwe,3 lyzki octu winnego,sol,pieprz

Przygotowanie

  1. papryczki opiec w piecu(200c) okolo 30min,wkladamy do woreczka,aby zaparzyly sie;bedzie latwiej obrac ze skorki

  2. obrane ukladamy na polmisku,polewamy sosem polaczonym z drobno pokrojonym czosnkiem i odstawiamy na minimum 30 min do lodowki

  3. przed podaniem posypujemy feta i swiezymi listkami oregano

  4. mozna tez do sosu dodac odrobine miodu,a wtedy fete zastepujemy prazonymi platkami migdalowymi,swietnie smakuje z kurczakiem

Komentarze do przepisu (4)

kajanawakacjach 11 maja 2011
Do kurczaka?
A do innych?
Brzmi fajnie!
iskiereczka 10 lipca 2011
uwielbiam pieczona papryke
marynka89 12 lipca 2011
Kolejny Twój przepis przyciąga moją uwagę, smacznie wygląda , na 5
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg czerwonych papryczek (typu: bulgarskie)
  • 4 zabki czosnku
  • kawalek fety
  • swieze liscie oregano
  • sos:3 lyzki oleju z oliwe,3 lyzki octu winnego,sol,pieprz
Składniki