Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca i smakowita odsłona ciecierzycy. Można ją podać jako chrupiący dodatek do sałatki lub zjeść jako przekąskę.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 59
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 59
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Składniki
Nastaw piekarnik na 200 stopni. W międzyczasie otwórz puszkę ciecierzycy i wypłucz ją pod wodą. Następnie dobrze ją osusz.
Ciecierzycę wsyp do miski, dodaj przyprawy wraz z oliwą i delikatnie wymieszaj. Płaskie naczynie lub blachę wyłóż papierem do pieczenia i umieść na nim ciecierzycę. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Tak przygotowaną ciecierzycę należy podawać jak najszybciej, ponieważ wraz z czasem może stracić swoją chrupkość.