Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem kwaśnego ogórka konserwowego i sera żółtego, który pod wpływem pieczenia roztapia się i nawilża pieczeń. Pyszne danie obiadowe lub dodatek do kanapek.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 56
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski wsypujemy bułkę tartą, zalewamy mlekiem, mieszamy widelcem i odstawiamy na kwadrans. Następnie dodajemy mięso mielone i wbijamy jajko. Dodajemy pokrojony w kostkę żółty ser i również pokrojone w kostkę ogórki konserwowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Małą keksówkę natłuszczamy olejem, przekładamy do niej przygotowaną masę mięsną, wyrównujemy wierzch i smarujemy 1 łyżką oleju. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 45-50 min. Odstawiamy do przestudzenia a dopiero potem wyjmujemy z formy.