Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska z jajkiem sprawdzi się na co dzień i od święta. Bardzo ją lubię. Jest prosta do zrobienia, ładnie się prezentuje i bardzo dobrze smakuje. Można ją podać na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno na kanapki. Bardzo polecam. Spróbujcie.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 668
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 280
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 668
Składniki
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać marchewkę utartą na drobnych oczkach, smażyć 2-3 minuty często mieszając. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze kilka sekund. Następnie odstawić do wystudzenia. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą kajzerkę, podsmażoną cebulkę z marchewką, przyprawy i koperek.
Wszystko dokładnie wymieszać i wyrabiać chwilę ręką. Doprawić jeszcze jeśli trzeba, według swojego smaku. Wyłożyć trochę mniej niż połowę mięsa do foremki. Miałam foremkę jednorazową. Zwykłą foremkę można wyłożyć folią aluminiową, lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na mięsie ułożyć ugotowane i obrane ze skorupek jajka. Lekko docisnąć.
Wyłożyć resztę mięsa, formując górkę. Zwróćcie uwagę, żeby powciskać mięso na bokach. Wierzch pieczeni posmarować musztardą.
Tak przygotowaną pieczeń wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 70 minut