Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie łatwe i pyszne
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4831
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4831
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać posiekaną cebulę i smażyć 5 min. Dodać natkę i smażyć jeszcze 1 minutę.
Bułkę namoczyć dokładnie w wodzie i dobrze odcisnąć. Dodać do mięsa, wymieszać. Dodać gałkę muszkatołową, jajko, sól, mejeranek i paprykę. Na koniec dodać też boczek i cebulę.
Blaszkę wysmarować olejem lub smalcem, lekko posypać tartą bułką. Wyłożyć 1/2 mięsa, położyć jajka i przykryć resztą mięsa.
Piec 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu zostawić w piecyku na 20 min.
Najlepsza jest na zimno z chlebem:)))